Familjeföreställning Alla skall vara  med

En älg, en björn, en räv och en ko.
Och en teaterledare som ska hålla ordning på dem.
De ska spela en pjäs.
Men hur ska det gå?
Älgen vill spela alla roller.
Björnen vägrar att vara med.
Kon vill bara pussa räven.
Älgen och räven kan inte läsa.
Teaterledaren har det inte lätt.

Till slut blir det ändå en pjäs.
Den heter Alla ska vara med!
Och det är så det ska vara.
Alla får vara med.
Ingen ska lämnas utanför!

En rolig kortpjäs om att fråga chans och att inte stöta bort någon – lämplig från fem år.

Intresserad att boka pjäsen? Ring till Sarita  070-715 4659 eller Bo 073-8110 481.

DramatiseradE vandringar till nordisk folktro

Tillsammans
med reseföretaget Svalans Resor har vi tagit fram dramatiserade vandringar till nordisk folktro. Grupper, företag, skolor, föreningar kan beställa vandringen på Svalans Resor 0613-31020 eller sarita@svalansresor.se.

Vandringen sker i Skuleskogens nationalpark med start i Entré Väst. Själva vandringen tar ca 45-50 minuter och är lätt tillgänglig även med rullstolar. Efter vandringen serveras fika.  Tidåtgång sammanlagt ca 2 timmar. Pris för grupper max 25 personer 5500 kr +moms inkl fika.  Vandringen kan paketeras med större måltid i kåtan vid Skuleberget. Begär en offert från Svalans Resor.

Frieriet av nikolaj gogol tillbaka vinter 2017-18

För drygt tre år sedan spelade vi teater inomhus och i mars 2016 var det dags igen. Vi hade en intensiv vinter med pjäsen Frieriet, skriven av Nikolaj Gogol på 1800-talet. Vi satsade även på det tidstypiska klädmodet och fick hjälp av Olga Peshkova i Sollefteå. Läs mer om kläderna på hennes FB-sida https://m.facebook.com/media/set/?set=a.1688970608058663.1073741834.1611688342453557&type=3&refsrc=https%3A%2F%2Fm.facebook.com%2Fmedia%2Fset%2F&refid=9&_rdr&_=_**
Hon heter Agafja Tichonovna, hon är 27 år och hon är till äktenskap ledig. Dotter till en köpman är hon, men det är en adelsman hon vill ha till make. Och äktenskapsmäklerskan Fjokla har lagt ner hela sin själ på att finna lämpliga friare: en pensionerad marinlöjtnant, en pensionerad infanteriofficer, en kammarskrivare och ett hovråd, alla avsevärt mycket äldre än hon och med skilda motiv till varför de ämnar gifta sig. Frodiga och levande typer är de, men också en aning löjeväckande.

Nikolaj Gogols artonhundratalspjäs Frieriet är en uppsluppen fars och en karikatyr av samtidens småstadsryssar: deras dryghet och enfald.  Och fåfänga. Det humoristiska mästerstycket kan sägas vara en drift med både ungkarlsståndet och äktenskapet och också med systemet med äktenskapsförmedlare. En komisk ådra hade han, Gogol, och en förmåga att skapa minnesvärda karaktärer. Frieriet är framför allt en rolig pjäs, med ett överraskande slut.
**
Nikolaj Gogol (1809-1852) var en av den storslagna ryska litteraturens pionjärer: absurdist, realist, mystiker och samhällssatiriker.  ”Alla är vi skakade ur Gogols kappa”, sa Dostojevskij och syftade på Gogols berömda novell Kappan – om den oansenlige ämbetsmannen som får en helt ny bild av sig själv när han köper en fin rock.

Nikolaj Gogol var novellist, romanförfattare och dramatiker. Hans mest kända pjäs är Revisorn som fortfarande ofta spelas.
Det gör också Frieriet. Och nu är det Höga kusten teaterförening som i regi av Iso Porovic sätter upp den (nästan 174 år efter dess premiär i december 1842).
**
Medverkande: Robert Sandström, Börje Sachs,  Agneta Westerlund, Satu Eriksson, Linn Bodin, Björn-Erik Sundström, Johnny Hurtig, Bo R Holmberg
                                                                             Regissör: Iso Porovic, Teater Västernorrland
                                                                             Kostym: Sarita Sandström, Olga Peshkova, Gunvor Jonsson
                                                                             Scenografi: Robert Sandström, Björn-Erik Sundström, Johnny Hurtig m. fl.
                                                                             Sufflering: Patricia Erikssson
                                                                             Ljus: Claes Hilding, Kerstin Wörler, Mahlin Hörnlund
                                                                             Ljud: Robert Sandström
**
Se en filmsnutt av pjäsen: http://www.allehanda.se/kultur/flardfullt-och-forradiskt-nar-friarna-ar-i-farten-premiardags-for-en-rysk-klassiker-med-hoga-kusten-teaterforening

LÄS recension i TÅ/ÖA: http://www.allehanda.se/kultur/en-fulltraff-succepremiar-for-hoga-kusten-teaterforenings-uppsattning-av-nikolaj-gogols-frieriet
Premiären var i Centrumhuset på fredag 4 mars. Pjäsen spelades även på lördag den 5 mars samt veckan efter i Örnsköldsvik 11-13 mars.